Expo 2021

20200828_141247
20200703_131656

Arbetet pågår för fullt för att hitta utställare som vill vara med oss på Eko-torget denna säsong.

Tycker du att ditt företag platsar och vill vara med, eller har du idé på något företag du tycker vi borde ha med så hör gärna av dig till oss.


Klara hittills är:


Alnarp Cleanwater Technology – miljöanpassad avloppsrening

 

Vi konstruerar bioreningsverk för enskilda avlopp som erbjuder en stabil rening på naturligt sätt.

Vi har lärt oss att maximera den rening som växter och mikroorganismer har utfört i alla tider. Utöver att ta hand om de ämnen det finns reningskrav på i dagsläget så renar bioreningsverket även läkemedelsrester.

www.alnarpcleanwater.se/

 


Av Jord


Av Jord erbjuder giftfria gör-det-själv-produkter. Med naturliga råvaror av högsta kvalitet som svensk linolja, ekologiska ägg och giftfria jord- och mineralpigment kan du göra den vackraste och bästa målarfärg som finns enligt oss – äggoljetempera med jordpigment. Vi har ingredienserna och tillbehören för både nybörjare och gör-det-själv-proffs, allt från färdiga färgmixer "Färg i påse", som du enkelt blandar till en färdig färg, till rena pigment för färgblandning från grunden. 

avjord.seCompostEra


Långtidskomposterande toalett, lätt att hålla ren och minimal skötsel, snygg design, alltid luktfri, tyst, varm sittring. En beprövad och vidareutvecklad lösning för både moderna boendemiljöer och den enklare sommarstugan. Sparar dricksvatten och ger möjlighet att ta värdefull växtnäring tillvara. 

www.compostera.seHunton


Framställer och säljer naturliga, förnybara och energieffektiva byggnadslösningar som är bra för både vårt inom och utomhusklimat. Träfiberisolering och vindtätskivor.

hunton.seMöbelhantverket Tapetserarverkstad


Möbelhantverket är en tapetserarverkstad i Sandviken som låter den gamla kära fåtöljen eller loppisfyndet få ett nytt liv, med stoppning i naturmaterial och nytt fint tyg. l du veta mer om möbeltapetsering, klä om en möbel eller titta på vackra tyger? Välkommen in till mig så berättar jag mer, säger Cecilia Eriksson! Titta in på mitt showroom & tapetserarverkstad på Dalagatan 6 i centrala Sandviken.

https://www.mobelhantverket.seNaturskyddsföreningen Gävleborg


Naturskyddsföreningen är Sveriges största miljö och naturvårdsorganisation med över 220 000 medlemmar. Naturintresse och miljöfrågor är det som är viktigt, engagerar och förenar oss. Naturskyddsföreningen sprider kunskap, kartlägger miljöhot, presenterar lösningar samt påverkar politiker och allmänhet. Länsförbundet i Gävleborg jobbar med bland annat vatten, skog, energi och viltvård. Länsförbundet stöttar även de fjorton lokala kretsarna (föreningarna) i deras aktiva arbete för hållbarhet och svensk natur.

gavleborg-lan.naturskyddsforeningen.seOckelbo Bi


Tillverkar och utvecklar hudvårdsprodukter med naturliga ämnen, som oljor från växtriket, växtextrakt och bivax samt sprider information om bin och växter.

www.ockelbobi.seOttosson färgmakeri


Linoljefärg - en färg för alla tillfällen. Traditionell linoljefärg är en ren naturprodukt. Den innehåller inga konstigheter, bara pigment och linolja. Oljan Ottossons använder i sina färger pressas från linfrön som odlas på den skånska slätten. Moderna vattenlösliga plast- och alkydoljefärger är till stor del restprodukter från den petrokemiska industrin ofta med många tillsatser som kan framkalla bland annat hudallergier och eksem.

ottossonfarg.comPärlans Bygghantverk Barrolin Byggnadsvård


Byggnadsvårdsbutik, snickeri, fönsterhantverk och timring. Väletablerat snickeri med specialistkompetens inom underhåll och restaurering av kulturhistoriskt värdefulla byggnader. Med gedigen kunskap om material och konstruktioner inom den traditionella bygghantverkstekniken och erbjuder tjänster för om- och tillbyggnationer av äldre hus samt även nybyggnationer.

www.parlansbygg.seSustainabil


Att köra på ett fossilfritt bränsle är både enklare och billigare än du tror. Vi erbjuder skräddarsydd rådgivning till dig som vill hitta en prisvärd biogas eller elbil. Vi erbjuder också en serviceverkstad för biogasbilar. Godkända enligt Transportstyrelsen.

www.sustainabil.seSvea Redskap


Svea Redskap har de enkla, effektiva och ergonomiska trädgårdsredskapen för odling och ogräsbekämpning. Inga avgaser från bensindrivna bullrande motorer! Bara smart arbetssparande teknik och funktion. Bland alla smarta redskap finns exempelvis den nya Ergo- spaden! En del av sortimentet kan köpas på eko-torget. 

www.svearedskap.se/Tidningen Åter


Åter är en tidning om självhushållning. I tidningen finns praktiska artiklar om odling och djurhållning till husbehov, ekologiskt boende och byggande, hantverk mm. Åter startade 1998 och har idag en upplaga på 7800 ex. Åter tar ingen politisk eller religiös ställning utan vill bara sprida nödvändig kunskap och inspiration för ett mer självförsörjande liv. Åter kommer ut fyra gånger per år, i mitten av februari, maj, augusti och november.

Om tidningen Åter - Alternativs butik (www.alternativ.nu/butik/info/om-ater)Thovo AB


Thovo AB är ett ungt företag med ett team som har lång erfarenhet av maskinbranschen. Vi har specialiserat oss på att sälja maskiner som är innovativa och med alternativa driftegenskaper såsom el, batteri och luftdrift.

Med bland annat märken som E-Truck från Muck Truck, Elektro Dumpers eldrivna materialhanterings maskiner från Tyskland, Sherpa batteridrivna mini loaders från Holland, siktar vi på att införa en ny generation av hållbara maskiner på svenska marknaden. På Eko-torget visas i sommar en laddningsbar batteridriven skottkärra ”elskottkärran” som gör jobbet som är för tungt utan extrakraft, men utan att behöva diesel eller bensin.

https://thovo.se/elskottkarran/